• Vrijwillig Verplicht

  Beste leden en ouders,

  Een veelgestelde vraag op dit moment. Hoe schrijf ik me in voor een vrijwilligerstaak op de Voetbal.nl app?
  Bekijk de video rechts op het scherm voor een eenvoudige uitleg ----------------------------------------->

  Met ingang van dit seizoen hebben wij in het kader van vrijwillig verplicht de leden de gelegenheid gegeven om zelf op vrijwillige basis hun taken in de voetbal.nl app op te voeren. Groot voordeel hierbij is dat men zelf kan bepalen welk tijdstip het beste bij hem/haar past en men niet onverwacht voor een voldongen feit komt te staan dat men zonder verder overleg door de commissie Vrijwillig Verplicht ingedeeld wordt voor een vrijwilligerstaak.

  Helaas heeft deze werkwijze niet het beoogde resultaat en sterker nog....het brengt organisatorisch grote problemen met zich mee. Situatie op dit moment is dat we onvoldoende aanmeldingen krijgen voor het draaien van genoemde taken en dat dit ook de nodige “onrust” veroorzaakt binnen alle geledingen van onze vereniging.

  Gezien het gegeven dat wij vinden dat een forse verhoging van de contributie geen optie is rest ons als bestuur geen andere mogelijkheid dan aan vrijwillig verplicht een groter verplicht karakter te gaan geven. Spijtig, maar als wij enerzijds ieder lid in de gelegenheid stellen om zijn favoriete sport tegen geringe kosten te beoefenen, zullen er anderzijds ook meer helpende handjes moeten komen. De invulling van deze taken simpel laten afhangen van een kleine groep mensen die wel bereid zijn om dit op zich te nemen kunnen en mogen wij als VVR niet meer accepteren. Ieder spelend lid en/of ouder/verzorger zal hierin een rol moeten gaan vervullen en bij het niet nakomen hiervan zal men dan ook de consequenties daarvan moeten dragen.

  Invulling van Vrijwillig Verplicht wordt als volgt ingericht:

  - bardiensten en fluiten van wedstrijden worden in de voetbal.nl app voor het gehele seizoen 2019 – 2020 open gesteld.

  - voor de overige taken kan men pas vanaf medio januari 2020 inschrijven

  - elk voetballend lid of ouder/verzorger geeft voor 16 november via de voetbal.nl app aan welke taak hij/zij wil vervullen. Men mag een taak ook meerdere keren invullen. Graag zelfs!

  - Tussen 16 november en 1 december zullen alle nog openstaande taken door de commissie Vrijwillig Verplicht ingevuld worden.

  • Indien iemand op de door de commissie ingeplande datum niet beschikbaar is heeft men de verplichting zelf voor vervanging te zorgen.
  • Wanneer iemand niet op komt dagen voor zijn zelf of door de commissie ingevulde taak zal de spelerspas ingenomen worden. Voetballen en trainen is dan niet meer mogelijk. Spelerspas zal pas actief worden als men daarna weer een taak op zich heeft genomen.

  - voetballende leden die zitting hebben in een commissie, andere structurele vrijwilligerstaken op zich nemen of leider en/of trainer zijn, genieten uiteraard vrijstelling van genoemde taken.

  Wij vertrouwen op het feit dat jullie je in deze opstelling kunnen vinden en er dan ook snel gehoor geven aan het verzoek om een taak in te vullen via de voetbal.nl app. Voor meer informatie kunt u terecht via vrijwilliger@vvrijsbergen.nl.

  Wellicht ten overvloede maar deze brief is natuurlijk niet van toepassing voor de leden die al gevolg hebben gegeven aan het eerdere verzoek om vrijwilligerstaken in te vullen.

  Alvast bedankt voor jullie medewerking.

  Met vriendelijke groet.

  Bestuur VVR

   

   

 • Hoe schrijf ik me in voor vrijwilligerstaken?

 • Opties Vrijwillig Verplicht

   Optie 1: Bardienst/wedstrijdsecretariaat:

  Bardienst / wedstrijdsecretariaat  zaterdag dienst 1 Van 8.00 tot 12.00 uur assisteren van de barmedewerker bij de algemene taken achter de bar. Daarnaast ondersteunen van het wedstrijdsecetariaat.
  Bardienst / wedstrijdsecretariaat zaterdag dienst 2 Van 11.30 tot 15.30 uur assisteren van de barmedewerker bij de algemene taken achter de bar. Daarnaast ondersteunen van het wedstrijdsecetariaat.
  Bardienst / wedstrijdsecretariaat zaterdag dienst 3 Van 15.30 tot 19.30 uur assisteren van de barmedewerker bij de algemene taken achter de bar. Daarnaast ondersteunen van het wedstrijdsecetariaat.
  Bardienst / wedstrijdsecretariaat zondag dienst 1 Van 8.30 tot 12.30 uur assisteren van de barmedewerker bij de algemene taken achter de bar. Daarnaast ondersteunen van het wedstrijdsecetariaat.
  Bardienst / wedstrijdsecretariaat zondag dienst 2 Van 12.30 tot 16.30 uur assisteren van de barmedewerker bij de algemene taken achter de bar. Daarnaast ondersteunen van het wedstrijdsecetariaat.
  Bardienst / wedstrijdsecretariaat zondag dienst 3 Van 15.00 tot 19.30 uur assisteren van de barmedewerker bij de algemene taken achter de bar. Daarnaast ondersteunen van het wedstrijdsecetariaat.

   

   Optie 2: Scheidsrechter wedstrijd M/J013 of M/J015

  Het leiden van een thuiswedstrijd van een team van M/J013 of M/JO15.

   

    

  Optie 3: Helpen bij de Meiruh-bokaal

  Deze dag is in een ochtend- en middagprogramma opgedeeld. Je kunt kiezen om de ochtend en/of de middag te helpen.

  Meiruh-bokaal 1 Van 10.00 tot 14.00 uur uitzetten van de velden,  versieren van de kantine en van de eerste wedstrijden de wedstrijdbriefjes ophalen en afgeven bij het wedstrijdsecretariaat. Mogelijk dat er elders nog ondersteuning gegeven kan worden. bij de bar. 
  Meiruh-bokaal 2 Van 14.00 tot 18.00 uur tijdens het toernooi wedstrijdbriefjes ophalen, ophalen/opruimen van leeggoed langs de velden. Na afloop van de wedstrijden de velden opruimen. Mogelijk dat er elders nog ondersteuning gegeven kan worden. bij de bar. 

   

  Optie 4: Vrijwilligersdag

  Er is een Vrijwilligersdag in december en in juni. Je kunt kiezen of een ochtend en/of een middag te helpen. Het gaat hier om allerlei opruim, schoonmaak en onderhoudsklussen die uitgevoerd moeten worden.

   

  Vrijwilligersdag 1 (ochtend) Van 8.30 tot 12.00 uur. Verschillende klussen zoals opruimen, schoonmaken of onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwen of om de velden. Deze taak is ook leuk om als groep uit te voeren.
  Vrijwilligersdag 1 (middag) Van 13.00  tot 16.30 uur. Verschillende klussen zoals opruimen, schoonmaken of onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwen of om de velden. Deze taak is ook leuk om als groep uit te voeren.
  Vrijwilligersdag 2 (ochtend) Van 8.30 tot 12.00 uur. Verschillende klussen zoals opruimen, schoonmaken of onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwen of om de velden. Deze taak is ook leuk om als groep uit te voeren.
  Vrijwilligersdag 2 (middag) Van 13.00  tot 16.30 uur. Verschillende klussen zoals opruimen, schoonmaken of onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwen of om de velden. Deze taak is ook leuk om als groep uit te voeren.
 • Vrijwilligerstaken

  NaamTaakbeheerderOmschrijvingStartdatumEinddatumLocatie
  Bardienst zaterdagDomen, DennisHet assisteren van de vaste vrijwilligers bij het barwerkzaamheden en bestellingen voor de keuken22-08-2020 00:0020-06-2021 00:00Kantine VVR
 • Voetbal.nl is de app voor voetballend Nederland waarin alle informatie van zowel de KNVB als VVR straks wordt verspreidt. Denk hierbij aan wedstrijdprogramma’s, afgelastingen maar ook zaken zoals evenementen die door VVR worden georganiseerd.

  Daarnaast komen de bovengenoemde vrijwilligersdiensten vanaf augustus beschikbaar in de Voetbal.nl app. Hierbij kan je je inschrijven op de dienst die jouw het meest aanspreekt i.c.m. de datum die voor jou uitkomt. Hierbij geldt dus: Hoe eerder je een dienst reserveert, des te meer heb je te kiezen. Zorg er dus voor dat je hier tijdig naar kijkt!

  Voetbal.nl is te downloaden via de App Store en Google Play Store. Daarnaast kan je ook inloggen via computer of laptop via voetbal.nl. Om ook alle informatie vanuit VVR te ontvangen die voor jou als lid of je voetballend kind is het belangrijk om hetzelfde emailadres te gebruiken, waarmee je staat geregistreerd bij VVR. Dit kan worden nagevraagd bij de ledenadministratie via: ledenadmin@vvrijsbergen.nl.

  Lees meer over Voetbal.nl app en installatie